BLOG

Honeyberry – superfructul care a ajuns și în România

Honeyberry este la origine un afin siberian sălbatic cu o lungă istorie. Abia de vreo 20 de ani oamenii au descoperit valoarea lui reală și au început să creeze soiuri mai dulci, mai aromate, mai gustoase. Cu o aromă care amintește de afine, struguri, zmeură și mure, sau de toate la un loc, honeyberry este atât un aliment, cât și un medicament.

De ce honeyberry?

Honeyberry este o plantă rustică, rezistentă la boli, la dăunători, la înghețurile târzii și la frigul extrem din timpul iernii. Se adaptează și la secetă. Honeyberry are fructe mari și rezistente la transport, cu aromă delicioasă, care pot fi consumate atât proaspete, cât și prelucrate ca gem, piure, suc, gin, vin, rachiu de fructe. Se pot refrigera până la 3 săptămâni, sau se pot congela. Are toate avantajele, și doar câteva dezavantaje.

Idee de Afacere

Ca afacere, este una din cele mai profitabile POSIBILITĂȚI din agricultură, şi ca investiție în general, cu o rată de profit de peste 200% pe an! Cu alte cuvinte, la o investiţie de 10.000 de euro pentru cultivarea unui hectar, adică a circa 3000 de plante, se pot obține 10-15 tone de fructe.